Коментарі

     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ніка (анонімно) 5 сiчня 2012  БОГ за ВАМИ спостерігає, або нудотне моралізаторство католицького монаха

Гаразд ! тобі потрібні конкретні факти:
1)" «Пси Господні» разом з Богом намагаються залізти у ваше ліжко й спостерігати, як ви там коїтуєтеся " - Пси Господні- назва ордену домініканців. Кнотц- належить до ордену капуцинів.
2)" А все через те, що про інтимні стосунки (якщо це взагалі про них) у Бібілії сказано аж одне речення: «Плодіться й розмножуйтесь, і наповнюйте землю...» (Буття 1:28) й дещо у книзі Пісня Пісень. Й Ісус Христос про секс анічичирк, а навіщо?! " - ну як ти можеш таке говорити? - я вже наводила цитати можу ще привести
«Вы слышали, что сказано древним: не прелюбодействуй. А Я говорю вам, что всякий, кто смотрит на женщину с вожделением, уже прелюбодействовал с нею в сердце своем» (Мф 5:27-28).
«А блуд и всякая нечистота и любостяжание не должны даже именоваться у вас» (Еф 5:3, см. также 1 Кор 6:9-10) Ось зі Старого Завіту : «Не должно быть блудницы из дочерей Израилевых и не должно быть блудника из сынов Израилевых» (Втор 23:17). ... !!!
Це за 10 хв можна знайти в інтернеті, але наш шановний автор вважає, що треба користуватися лише своїм розумом і його думки навіть якщо вони абсурдні і не правдиві- важливіші.

 
 
 
cientifico (анонімно) 4 сiчня 2012  БОГ за ВАМИ спостерігає, або нудотне моралізаторство католицького монаха

Пане Левчук, чому Ви так репетуєте? З Вами спокійно дискутують, а Ви кричите "Немаю наміру більше про це говорити!". Це не діалогічно і не толерантно. А ви ж виступаєте за толерантність, мабуть, і за свободу слова і дискусій. Пардон, тож не забороняйте спокійно обговорювати ваші вислови, які зачіпають інших людей. Вас ніхто не повчає, але критикує. Ви ж критик? От я і критикую Вас.

"Можна сексом займатися і без любові", це фізично можливо, на жаль (хоча хотів би я подивитися на ту дівчину, яка на це згодиться без почуттів, і на психологічний портрет такого сексуала). Займайтеся собі сексом, досхочу, тільки прошу не примазуватися до християнської віри.

"нічого гріховного в цьому не бачу. І не вважаю, що Ви вправі розпоряджатися тим, чи відносити мене до віруючих чи ні. Ви ж не Господь Бог врешті". Не Господь, правда, але в Його Слові і Писаннях є строгі визначення, що чинить людина Божа, і що - не Божа. Що й цитувала Ніка. Є моральні критерії віруючого.

Або ви заперечуєте взагалі авторитет Біблії як Божого Слова - тоді go away from the christianity, або ви визнаєте себе віруючим християнином, а це = приймаєте Біблію як моральний орієнтир і маяк. А будь-яка християнська Церква (крім сектантських новоробів), спільно з юдеями і мусульманами, поєднує секс і кохання. Чи ви самі собі робите "віру", "релігійку під себе"? Тоді не примазуйтеся до віруючих і не заплутуйте людей. Я не моралізую Вам. Я навпаки, закликаю Вас до чіткого унезалежнення - щоб Ви зрозуміли, що не можна бути християнином і блудником, при цьому не ставши грішником, що згрішив і має покаятися. Або ви не християнин, або ви - грішник. Sorry.

 
kircegard 
Яр Левчук 4 сiчня 2012  БОГ за ВАМИ спостерігає, або нудотне моралізаторство католицького монаха

Для мене Бога не існує в ліжку)Немаю наміру більше про це говорити! Секс для мене не зв'язаний з любов'ю. Можна сексом займатися і без любові, просто задовольняти свої природні потреби і насолоджуватися один одним. Це така собі ідеалістично-утопічна позиція, що секс неможливий без любові, яка чомусь поширена серед християн. Для мене секс не зв'язаний з коханням і любов'ю - це утопія і ідеалізм) Не треба мене повчати, займатися пустим дидактизмом. Підкреслюю, я розділяю секс і любов! І тому для мене можлива оплата тілом. Чи згоджусь я на це, чи згодиться на це жінка - питання десяте, але нічого гріховного в цьому не бачу. І не вважаю, що Ви вправі розпоряджатися тим, чи відносити мене до віруючих чи ні. Ви ж не Господь Бог врешті! Якщо Вам не подобається моя позиція, то це ваша приватна справа. Я нічого нікому не нав'язую, нікого не силую)Якщо Ви сумніваєтесь у тому, що я віруюча людина - це ваші проблеми, які мене мало цікавлять)

 
 
 
cientifico (анонімно) 4 сiчня 2012  БОГ за ВАМИ спостерігає, або нудотне моралізаторство католицького монаха

Наскільки мені відомо, Бог є всюди і все наповняє. Чи ви це заперечуєте? "Бога в ліжку нема!". Бога, за правосл.вченням, нема лише у пеклі. ХІба ліжко = пекло? "Бога нема у пеклі... і в ліжку! - додав Яр Левчук". Чи не дивно?
Нагадаю Вам, що в житті все існує поряд і разом, тому все слід розглядати у сукупності. До того ж, я не змішую, але чітко поділив все на три пункти. Три пункти проти рецензії.

"Я православний християнин, але в православ'ї не все приймаю" - Що саме ви не приймаєте в Православ'ї? Наявну ще з Біблії певну мораль статевих стосунків - яка починається ще з Буття, а у Виході Бог Сам втручається у сексуальні стосунки, а скільки разів Бог забороняв стосунки з сестрами, одностатеві зв*язки, та тощо - чому? Тому що за християнством і Біблією - секс постійний зв'язаний із любов'ю, а любов - найголовніше в світі. Тому Біблія зосереджена на любові, а відтак постійно містить за лаштунками тему подружжя і сексу.
"Я проти церковного розуміння сексу" - це яке таке? Ви проти чого конкретно?
"Чому Ви відповідаєте за Кнотца? Чому Ви відповідаєте за церкву? Чи Ви вже стали голосом церкви?" - тому що ви в імені Кнотца самі почали критикувати всю Церкву. Я читав Кнотца і побачив в вашій рецензії нерозуміння автора. Ви почали критикувати християнські принципи, саму Церкву відтак я, як християнин, не можу не виступити в імені Церкви на захист Церкви і Віри. Таке право мені дано (Як і всім християнам) ще апостолом Павлом - на всіх лежить відповідальність за віру і Церкву.
А "те, що Ви додаєте шматок з мого інтерв'ю" - лише тому, що ви сказали "я віруюча людина". Якби ви не приписали себе до віруючих - то я б мовчав. Але це вийшло за межі. Я і спитав - якої ви віри, коли ви згодні брати плату тілом. Що вам не подобається? Що ви пишете то одне, то інше? Вибачте, але це не чесно.Я не суджу. І не винувачу. Просто показую і порівнюю. До речі, з Новим Роком!

 
kircegard 
Яр Левчук 3 сiчня 2012  БОГ за ВАМИ спостерігає, або нудотне моралізаторство католицького монаха

Шановний(-на) не змішуйте все до купи! Це достатньо тенденційний підхід! Я не ортодоксальний християнин і в питаннях інтимно-сексуального життя розходжусь з церквою. Я православний християнин, але в православ'ї не все приймаю. Чому Ви відповідаєте за Кнотца? Чому Ви відповідаєте за церкву? Чи Ви вже стали голосом церкви))))) Щодо 3 пункту. То нема в мене ніякої ідеології (тут навіть це слово неправильно вжите) чи ідеологічних гасел. Я проти церковного розуміння сексу, я проти церковних забобонів про статеве життя. Бога в ліжку нема! В ліжку є двоє особистостей, які вирішують як їм займатися сексом. Це справа кожної сім'ї. А церква намагається навіть і сюди влізти з Богом. Є певні принципи, які повторюся, розходяться з церковними. Якщо ви не приймаєте мою позицію, то це ваше право. Кожен живе своїм розумінням істини, і керується прийнятними для нього моделями поведінки. А те, що Ви додаєте шматок з мого інтерв'ю (не в тему, між іншим), то це вкотре доводить, що вам потрібно лише мене в чомусь звинуватити - розпусті чи ненависті до церкви. Почитайте Біблію і Ви там знайдете прекрасні слова - "Не судіть і не судимі будете")

 
 
 
cientifico (анонімно) 3 сiчня 2012  БОГ за ВАМИ спостерігає, або нудотне моралізаторство католицького монаха

"Я віруюча людина"?!
А це http://ylevchyk.blogspot.com/2 011/12/blog-post_9090.html і це:
Але я прибічник того, щоб інтелектуальна праця оплачувалася - грошима, тілом (якщо автор жінка і за взаємної згоди), алкоголем, іншими шляхами (http://biznesoblast.com/artic le/worldyou/culture/332/)?!

А в що ви віруєте???

Щодо самої рецензії: одразу видно, що автор не прочитав цю книжку до кінця.
1. Книга призначена ДЛЯ СІМЕЙ, тобто для подружнього життя. Тому її зрозуміти може тільки людина, яка перебуває в шлюбі. Людина безшлюбна нездатна, або майже нездатна це зрозуміти. Проблеми підліткового сексу автор не розглядає, оскільки він стурбований насамперед вихованням сімейного життя у любові і прощенні, вихованням почуттів.
2. Рецензент послуговується необгрунтованими ідеологічними гаслами - "прогресивний", "регресивний". але що за стереотипи і штампи?! Чому сексуально розбещена людина, яка кохається по п*яні на гулянці - прогрес, а люди, які оберігали власну цноту і зустрівшись із половинкою, долали всі тернисті перешкоди спільного життя - відсталість? Рецензент явно демонструє власні сексуальні забобони і бажання. Тому він нездатен в принципі зрозуміти свідомий і розсудливий підхід о. Ксаверія, який піклується про любов і почуття і показує, що любов і почуття в сексі не пригнічуються а підносяться. Для Кнотца, як і для Католицької Церкви останніх часів - секс це не щось бридке, а дещо священне, це квінтесенція кохання, це апофеоз екстазу. А ті, хто виступають проти Кнотца, виголошуючи, що з сексу має все починатися, самі стоять на позиції пещерного ханжества, вважаючи секс чимось третинним, а кохання чимось таким, що набагато вище - і відтак самі стоять на минулих моделях.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вікторія (анонімно) 2 вересня 2011  “Залишенець. Чорний ворон” - український бойовик №1 (довільні роздуми)

Можна подумати, в нас так багато фільмів, що ми вже перебираємо: цей хай буде, а того не треба. Це по-перше. А по-друге, що за поділ глядацької аудиторії на "обивателів", яким нібито "головне, щоб екран був повністю залитий кров’ю", та вишуканих "тверезо мислячих інтелектуалів", до яких автор, без сумніву, відносить прекрасного себе??
В усі часи сильні чоловіки боролися із загарбниками. Чому, коли це робить український народ, всі одразу проголошують його збройний опір націоналізмом? Чи не тому, що чоловіки, здатні боротися, потроху вимирають як вид? Лишаються самі рафіновані "інтелектуали" та слабаки, яким, власне, я й бачу автора цієї статті. Ганьба! Повертайся до маминої спідниці, там тебе точно ніхто не зачепить.

 
Сторінки: 212next
    Ctrl →